Knedlo, zelo, vepřo
Autor: Michal Bednář Vloženo v 22:44:45 dne 18.06.2008
Přísady: 800g vepřového bůčku, 500g kyselého zelí, houskový knedlík, 2 česneky, 3 cibule, sůl, kmín
Postup: Maso nakrájíme na silnější plátky, cibuli na střední kousky a česnek na plátky. Do pekáčku dáme maso, cibuli a česnek. Posypeme lžicí kmínu, osolíme a zalijeme vodou, tak asi 1cm. Pekáček zakryjeme a pečeme alespoň hodinu na 200°C a pak ještě 20minut odkryté. Zelí stačí v kastrolku prohřát (můžeme k němu přidat cibuli a kmín).
Jako příloha se hodí jedině houskový knedlík. Recept je pro čtyři porce.
Štítky: Zelí, Knedlík
Kategorie: Vepřové maso:
Pečené