Kuře na pivě
Autor: Michal Bednář Vloženo v 14:17:14 dne 06.08.2008
Přísady: 6 kuřecích stehen, 2 větší cibule, 500 g anglické slaniny, 1,5 kg kyselého zelí, kmín, pepř, sůl, 0,5l černého piva
Postup: Slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na klínky a obojí na pánvi osmahneme dozlatova. Stehna osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Na stehna dáme slaninu s cibulí a zakryjeme zelím. Pak všechno zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě na 250°C. Po hodině pečení stehna přendáme navrch zelí a pečeme ještě půl hodiny.
Jako příloha je nejvhodnější houskový knedlík.
Jídlo vyjde na šest porcí.
Štítky: Pivo, Pečené kuře, Zelí, Knedlík
Kategorie: Drůbeží maso:
Pečené