Rychlá olejová bábovka


Autor:   Vloženo v 15:24:03 dne 06.08.2008

Foto receptu

Přísady: Hrnek hrubé mouky, hrnek polohrubé mouky, hrnek mléka, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, kypřící prášek, kakao podle chuti.

Postup: Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Smícháme dané suroviny (obě mouky, mléko, vejce, olej, cukr) v těsto a nakonec přidáme kypřící prášek. Formu na bábovku vymažeme olejem nebo tukem, na který ještě přisypeme strouhanku. 2/3 těsta vylijeme do formy, kdo má rád, může zbylou 1/3 smíchat s kakaem a dolít do formy. Pečeme přibližně 40 minut. Poté bábovku necháme vychladnout, vyklepneme z formy, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Štítky: Bábovka

Kategorie: Moučníky: Pečené


Obtížnost receptu

Obtiznost1



Hodnocení receptu

Výsledná známka: 1   Hlasováno bylo: 1x

1    2    3    4    5 (nejhorší)   

Podobné recepty

Jablečná medová bábovka
Rychlá bramboračka


Příspěvky

Vložil:    Vloženo v 17:46:41 dne 05.06.2011
Díky!
Vložil:    Vloženo v 07:41:12 dne 03.06.2011
Jablečná medová bábovka

2 šálky polohrubé mouky
1 šálek hladné mouky
1 šálek cukru
1 šálek nahrubo nastrouhaných jablek
1/2 šálku oleje
1/2 šálku vody (popř. mléka)
50 g rozinek
2 vejce
3 lžíce medu
1 prášek do pečiva
lžička mleté skořice

Vše smícháme - naposledy se přidávají jablka, rozinky a med. Těsto důkladně zpracujeme, formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Bábovku pečeme v troubě při teplotě 190°C cca 40 - 45 minut. Hotovou vyjmeme, necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Vlož příspěvek

 VÁŠ PŘÍSPĚVEK