Rychlá olejová bábovka
Autor: Michal Bednář Vloženo v 15:24:03 dne 06.08.2008
Přísady: Hrnek hrubé mouky, hrnek polohrubé mouky, hrnek mléka, 3/4 hrnku cukru krupice, 2 vejce, 1/2 hrnku oleje, kypřící prášek, kakao podle chuti.
Postup: Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Smícháme dané suroviny (obě mouky, mléko, vejce, olej, cukr) v těsto a nakonec přidáme kypřící prášek. Formu na bábovku vymažeme olejem nebo tukem, na který ještě přisypeme strouhanku. 2/3 těsta vylijeme do formy, kdo má rád, může zbylou 1/3 smíchat s kakaem a dolít do formy. Pečeme přibližně 40 minut. Poté bábovku necháme vychladnout, vyklepneme z formy, pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Štítky: Bábovka
Kategorie: Moučníky:
Pečené
Obtížnost receptu
Hodnocení receptu
Podobné recepty
Jablečná medová bábovka
Rychlá bramboračka
Příspěvky
Vložil: Michal Vloženo v 17:46:41 dne 05.06.2011 |
---|
Díky! |
Vložil: Kájík Vloženo v 07:41:12 dne 03.06.2011 |
---|
Jablečná medová bábovka 2 šálky polohrubé mouky 1 šálek hladné mouky 1 šálek cukru 1 šálek nahrubo nastrouhaných jablek 1/2 šálku oleje 1/2 šálku vody (popř. mléka) 50 g rozinek 2 vejce 3 lžíce medu 1 prášek do pečiva lžička mleté skořice Vše smícháme - naposledy se přidávají jablka, rozinky a med. Těsto důkladně zpracujeme, formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Bábovku pečeme v troubě při teplotě 190°C cca 40 - 45 minut. Hotovou vyjmeme, necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem. |