Banány na grilu
Autor: Michal Bednář Vloženo v 11:17:16 dne 10.08.2008
Přísady: 4 banány, šťáva ze dvou citrónu, 1 lžička medu, 1 lžička mleté skořice, máslo, šlehačka, čokoládová zmrzlina, čokoládová poleva nebo toping
Postup: V misce si připravíme marinádu z citronové šťávy, medu a skořice. Poměr záleží na Vaší chuti, já dávám nejvíc citrónu. Banány jednotlivě dáme na alobal, polijeme marinádou, navrch poklademe hoblinky másla a zabalíme, aby marináda na grilu nevytékala. Banány v alobalu dáme na rozpálený gril a grilujeme, dokud nejsou úplně měkké (poznáte to tak, když je uprostřed úplně měkký - cca 10min). Ugrilované banány vyjmeme z alobalu a ozdobíme šlehačkou, zmrzlinou a polevou nebo topingem.
Banány lze také upéct v troubě.
Štítky: Banány
Kategorie: Sladké pokrmy