Těsto na pizzu
Autor: Michal Bednář Vloženo v 11:32:40 dne 10.08.2008
Přísady: 0,5 kg hladké mouky, 250 ml studené vody, 1 kostka droždí, 2 lžíce oleje, 1 lžička soli
Postup: Do větší mísy nasypeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme olej a sůl a všechno zalijeme vodou. Těsto řádně prohněteme (je lepší si před hnětením naolejovat ruce, těsto se pak méně lepí na ruce) a rozdělíme na dva stejné díly. Pak je necháme alespoň dvě hodiny v teple kynout. Hotová těsta na hladké mouce rozválíme a vložíme na plechy s pečícím papírem případně na vymaštěné plechy.
Pak už je jen na Vaší fantazii, co si na pizzu přidáte nebo můžete použít jednu z odzkoušených kombinací.
Pečeme, dokud těsto není křupavé cca 20 min.
Štítky: Pizza
Kategorie: Ostatní